4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Αθλούμαι-Χαρά-ζω το μέλλον

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Αθλούμαι ? Χαρά-ζω το μέλλον.

Στόχος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.

Στις 2 Οκτωβρίου, Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Φλώρινας γιόρτασε την  4η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιώντας δραστηριότητες τις οποίες σχεδίασαν-οργάνωσαν και έλαβαν μέρος μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας.

Δράσεις:

 8:30 π.μ. Στον προαύλιο χώρο της σχολικής μονάδας  οι μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου προσπαθούσαν να κρατήσουν για όσο το δυνατόν περισσότερο ψηλά μία μπάλα πετοσφαίρισης, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας η μέτρηση ξεκινούσε από την αρχή. (Στόχος: να καλλιεργηθεί η συνεργασία και ομαδικότητα).

9:15 π.μ. Πεζοπορία από την αυλή του σχολείου (από το προαύλιο της Μητρόπολης μέχρι την πλατεία Ωρολογίου, απόσταση 4 χλμ) ακολουθώντας το πλακόστρωτο πεζόδρομο που βρίσκεται στις δύο πλευρές του ποταμού Σακουλέβας, ο οποίος διασχίζει την πόλη της Φλώρινας.

10:30 π.μ. Συζήτηση με συμμετοχή των μαθητών για το πώς ο αθλητισμός και η ενασχόληση μας με αυτόν μπορεί να βοηθήσει να κάνουμε όνειρα και σχέδια για το μέλλον, επιπλέον οι μαθητές δημιούργησαν αφίσα και έργα ζωγραφικής ανά τάξη εμπνευσμένα από το θέμα μας που ήταν: Αθλούμαι Χαράζω Το Μέλλον.

11:30 π.μ. Στο χώρο του Νέου Πάρκου οι μαθητές ασχολήθηκαν με αθλοπαιδιές και  δραστηριότητες της επιλογής τους. (βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τρέξιμο στο πάρκο, αντισφαίριση.)

Τσίρης Μιχαήλ

Κλ.ΠΕ11