Αγιασμός 2017-2018

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για το τρέχον διδακτικό έτος 2017-18. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης +Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας και Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Σχολείου μας, κ.κ. Θεόκλητος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του εκκλησιαστικού οικοτροφείου, π. Επιφάνιο ΧηΓιάγκου και τον υπεύθυνο Νεότητας της καθ΄ ημάς Ι.Μ. π. Θεωνά Αθανασιάδη.

Μετά την ολοκλήρωση του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε μερικές πατρικές και οικοδομητικές σκέψεις προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου. Ο π. Θεωνάς ανέγνωσε, εξ ονόματος του Σεβασμιωτάτου, την εγκύκλιο του Μητροπολίτη προς όλη τη μαθητιώσα νεότητα της επαρχίας του. Σε αυτή γίνεται εκτεταμένη μνεία στις σύγχρονες ολέθριες  προκλήσεις του κυβερνοχώρου, αλλά και σοφή καθοδήγηση των νέων στην αποφυγή πτώσης στην παγίδα τους, μέσω της επανασύνδεσής τους με την ορθόδοξη παράδοση.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, απηχώντας τα αισθήματα όλου του Συλλόγου Διδασκόντων σε αυτό, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που για μία ακόμη χρονιά προσήλθε να τελέσει ο ίδιος τον αγιασμό και να ευλογήσει τα έργα που καλούμαστε όλοι μας να επιτελέσουμε στον νέο εκκλησιαστικό και εκπαιδευτικό ενιαυτό. Επανέλαβε τα ευγνώμονα αισθήματα πάντων για το γεγονός ότι ο Σεβασμιώτατος στέκεται πάντοτε αρωγός, παρέχοντας με πατρική αγάπη και χαρά ό,τι μας χρειαστεί, από το κτήριο που φιλοξενεί το διδακτήριο μας μέχρι και όλα τα υπόλοιπα.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές, τόνισε πως Η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο είναι πράγματι η παιδεία, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια δίκαιη κοινωνία προόδου. Γι? αυτό και με όλη τη δύναμη της ψυχής μας προσευχόμαστε για την παιδεία που -μέσα από την περιπέτεια της γνώσης- προβάλλει αληθινά πρότυπα, αυθεντικές αξίες, πίστη στην προσπάθεια, την άμιλλα και την αξιοκρατία». Το Εκκλησιαστικό Σχολείο, ως πνευματικός φάρος τόσων ετών, στοχεύει στη μετάδοση όλων των παραπάνω. Εμείς φροντίζουμε να λύνουμε τα καθημερινά σας προβλήματα και να δημιουργούμε τις πιο πρόσφορες προϋποθέσεις μάθησης. Από εσάς ζητάμε, απλοϊκά θα το πω, να διαβάζετε και να είστε καλά παιδιά.

Ολοκληρώνοντας, απηύθυνε μερικές σκέψεις προς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς: «Ο πληγωμένος από τη βία κόσμος μας χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά Παιδεία. Παιδεία που θα εμπνεύσει στα νέα παιδιά, στους μαθητές σας, την αγάπη και την εμπιστοσύνη στον άνθρωπο. Στην αξία κοινωνιών που έχουν άξονα τον σεβασμό και τη συνεννόηση». Εφέτος ξεκινάμε με ευνοϊκές προϋποθέσεις ως προς τη σύνθεση του Συλλόγου καθηγητών, με την προσθήκη των περυσινών αλλά και νέων αξιόλογων συναδέλφων από τη Δθμια Εκπ/ση, που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια παροχής περισσότερο ποιοτικής εκπαίδευσης, εμπλουτισμένης με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τεχνικές.

Ευχή, προσδοκία και αδιάκοπη προσπάθεια όλων μας είναι και οφείλει να είναι μία  δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη αισιοδοξία και επιτυχίες.