Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Φλώρινας

Εκπαιδευτική Εκδρομή-Προσκύνημα στη Βεργίνα-Βέροια 13-10-2016

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, το Σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή-προσκύνημα στη Βέροια-Βεργίνα-Νάουσα, στο πλαίσιο του εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα. Ειδικότερα το πρόγραμμα περιελάμβανε:

 α) επίσκεψη-ξενάγηση στο Μουσείο των Μακεδονικών τάφων της Βεργίνας. Πρόκειται για έναν αρχαιολογικό χώρο που επιβάλλεται να επισκεφθεί κάθε Έλληνας τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της ζωής του. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε συνοδεία ενός εξαίρετου ξεναγού, ο οποίος μας ταξίδεψε, ζωντανεύοντας τα εκθέματα του μουσείου!

β) επίσκεψη και προσκύνημα στην Ι.Μ. του Προφήτη Προδρόμου Βέροιας, όπου ο π. Μακάριος μας ξενάγησε στους χώρους της Μονής, αλλά κυρίως μας συγκίνησε με τον τόσο απλό, αλλά τόσο ουσιαστικό χριστιανικό του λόγο, καταστάλαγμα αγάπης και σοφίας.

γ) ακολούθησε μία σύντομη στάση-προσκύνημα στη Βέροια, στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου καθώς και στο μνημείο θυσίας των γυναικών της Αραπίτσας, ενώ καταλήξαμε στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας για ανάπαυση.

δ) τελευταία μας στάση η όμορφη Έδεσσα με τους καταρράκτες της.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επιστροφή μας στη Φλώρινα, αφήνοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς γεμάτους με όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις! Μια εκδρομή που ικανοποίησε δύο βασικές παραμέτρους που ως Εκκλησιαστικό σχολείο επιδιώκουμε να ικανοποιούνται: τόσο το εθνικό στοιχείο (μουσείο Βεργίνας), όσο και το θρησκευτικό (Ι.Μ. Προφήτη Προδρόμου).