Διδακτική Επίσκεψη Κώττα-Μελά 2016

Την Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2015, το Σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας, το Πισοδέρι, τον Κώττα και το Μελά. Η διδακτική αυτή επίσκεψη έλαβε χώρα στα πλαίσια του μαθήματος της ιστορίας, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Μακεδονικού Αγώνα.

Οι μαθητές εντρύφησαν στην ένδοξη τοπική ιστορία, βλέποντας ιδίοις όμμασι τα θέατρα των συγκρούσεων, επισκεπτόμενοι τις οικείες μεγάλων αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, βγάζοντας φωτογραφίες δίπλα στις προτομές τους, ακούγοντας στοιχεία από τους βίους τους, ώστε να ζωντανεύσουν στα μάτια τους οι αγώνες που έδωσαν οι προγονοί μας προκειμένου να ελευθερώσουν, από όσους τις επιβουλεύονταν, τις περιοχές που εμείς ζούμε ειρηνικά σήμερα.

Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, στον Δ/ντή της Εκκλησιαστικής Εστίας Φλώρινας Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου και τον υπεύθυνο της Εκκλησιαστικής Εστίας π. Χαρίτων Αρσένη, που συνόδευσαν και κόσμησαν με την παρουσία τους την επίσκεψη.