Σύμπηξη Διασχολικής Χορωδίας Εκκλησιαστικών Σχολείων 2016

Το σχολείο μας συμμετείχε με τέσσερις μαθητές (Πέτρος Σίμου, Α΄ Γυμν. Φώτης Σιώνης Α΄ Λυκ. Μιχάλης Μάρκο & Ιωάννης Ρώμας, Γ΄ Λυκ.) στη συναυλία Βυζαντινής, Ευρωπαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό αμφιθέατρο του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, στις 10 Απριλίου 2016.

Με αρχηγό της αποστολής τον πρωτοψάλτη και καθηγητή μουσικής του Σχολείου μας κ. Αθανάσιου Βουγιουκλή και συνοδό τον εκπ/κό κ. Δημήτρη Σκενδέρη, η αποστολή  μετακινήθηκε στην Αθήνα από τις 8/4 για γνωριμία με τους συμμετέχοντες μαθητές των άλλων σχολείων και πρόβες της ολομέλειας, ενόψει της αρτιότερης απόδοσης στην επικείμενη συναυλία, όπερ και εγένετο.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, με την παρουσία και του Υπουργού Παιδείας, οι μαθητές υπερέβησαν τις δυνατότητές τους, δεδομένης της απειρίας και της έλλειψης ικανού χρόνου για την προετοιμασία της ολομέλειας των σχολείων. Ο αντίκτυπος στα ΜΜΕ και στην κοινωνία αποτιμάται ως αρκούντως θετικός και ελπιδοφόρος για μια καλύτερη συνέχεια, η οποία ήδη προγραμματίζεται.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης ΕΔΩ