Σχολική Γιορτή 25ης Μαρτίου 2016

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου?Γυμνασίου Φλώρινας η καθιερωμένη Γιορτή για την Επέτειο της έναρξης του εθνοαπλευθερωτικού αγώνα του 1821. Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι εκπ/κοι Σοφία Αλεξοπούλου και Νικόλαος Κολομπότσιος. Η ενθύμηση της ρήσης του οραματιστή της ελευθερίας και μάρτυρα Ρήγα: «όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά», απετέλεσε τον οδηγό εορτασμού της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Οι μαθητές ενστερνίστηκαν με τη συμμετοχή τους στα δρώμενα της εορτής, ότι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία και ότι έρχεται κάποτε η ώρα, που το δίκαιο του αγώνα γίνεται η σημαία της επανάστασης και αψηφά τη λογική των αριθμών και τις μεμψιμοιρίες, οδηγώντας στην καταγραφή λαμπρών σελίδων στην ιστορία ενός έθνους.

Φέτος την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Χατζηγιάγκου και ο υπεύθυνος της Εκκλησιαστικής Εστίας π. Χαρίτων Αρσένης.

Η Γιορτή πλαισιώθηκε από ύμνους και επετειακά τραγούδια από τη Βυζαντινή Χορωδία του Σχολείου μας, τη διεύθυνση της οποίας έχει ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής του Σχολείου μας κ. Βουγιουκλής Αθανάσιος. Στην κιθάρα συνόδευσε, όπως κάθε φορά πράττει εθελοντικά, ο μουσικός κ. Ξανθόπουλος Κωνσταντίνος.