Σχολική Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2015

Την Τρίτη27 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου ?Γυμνασίου Φλώρινας η καθιερωμένη Γιορτή για την Επέτειο του ΟΧΙ του 1940.Φέτος την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Θεόκλητος, ο διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π.Επιφάνιος Χατζηγιάγκου και ο υπεύθυνος της Εκκλησιαστικής Εστίας π.Χαρίτων Αρσένης.

Η Γιορτή πλαισιώθηκε από ύμνους και επετειακά τραγούδια από τη Βυζαντινή Χορωδία του Σχολείου μας, τη διεύθυνση της οποίας έχει ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής του Σχολείου μας κ.Βουγιουκλής Αθανάσιος. Στην κιθάρα συνόδευσε όπως κάθε φορά πράττει εθελοντικά ο μουσικός κ. Ξανθόπουλος Κωνσταντίνος.

Ανάμεσα στο χορωδιακό μέρος απαγγέλθηκαν πεζά κείμενα και ποιήματα εθνικού και θρησκευτικού περιεχομένου , σύμφωνα με το πνεύμα της ημέρας. Παρουσιάστηκε επίσης το χρονικό των γεγονότων της περιόδου 1940-1945 από μαθητές και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

Επίσης οι μαθητές παρουσίασαν ένα σύγχρονο μονόπρακτο σκέτς, δίνοντας τα ιστορικά γεγονότα μέσα από τη νεανική τους ματιά.