Βράβευση Μαθητών 2011-2012

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας των Ιερατικών Κλήσεων και συγκεκριμένα το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 μετά τη Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών όλων των Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων και Γυμνασίων της χώρας, στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής των Αθηνών.

Τα βραβεία παρέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Κάθε βραβείο συνοδευόταν και από επιταγή 500 Ευρώ. Είναι ένα σημαντικό ποσό για την εποχή μας το οποίο παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στους μαθητές που κοπιάζουν και γι? αυτό εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας.

Από το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο ?Γυμνάσιο της Φλώρινας βραβεύθηκαν οι μαθητές, Πρίτσκας Κωνσταντίνος πρωτεύσας του Λυκείου και Σταμπουλτζής Δημήτριος πρωτεύσας του Γυμνασίου τους οποίους συγχαίρουμε και ευχόμαστε πάντοτε να πρωτεύουν σε οτιδήποτε εκπονούν.

Στην τελετή παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου ? Γυμνασίου της Φλώρινας αποτελούμενη από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Δήμο Ισπυρίδη, Θεολόγο και τις εκπαιδευτικούς Φιλολόγους, κ. Μαρία Δαφνά και κ. Μαρία Νάστου. Ακολούθησε ρόφημα, όπου οι Διευθυντές των Σχολείων ενημέρωσαν το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο για τη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη ημέρα Παρασκευή 16-3-2012 με το Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή καθώς και για την πορεία και τα προβλήματα των Σχολείων μας με σκοπό να τα μεταφέρει στην Ιερά Σύνοδο και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή στο οποίο συμμετείχαν όλες οι αντιπροσωπείες των Εκκλησιαστικών Σχολείων, μαθητές αλλά και γονείς τους σε ένα εξαιρετικά θερμό και συγκινητικό κλίμα.

Ο Διευθυντής

Δρ. Δήμος Ισπυρίδης