4/2: Κοπή Βασιλόπιτας 2021

Με σεβασμό στη μακραίωνη παράδοση, αν και ετεροχρονισμένα λόγω των έκτακτων συνθηκών, κόψαμε σήμερα την Αγιοβασιλόπιτα του Σχολείου μας. Ο π. Επιφάνιος, τ. εκπαιδευτικός του Σχολείου μας επί 25ετία και νυν προϊστάμενος του Ι. Μητροπολιτικού Ναού και Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας, είχε την καλοσύνη να ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα και να απευθύνει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ορισμένες ψυχοφελείς σκέψεις.

Όπως τόνισε: “Το έτος 2020 αποτέλεσε μια αποφράδα χρονιά που χώρισε την ιστορία της ανθρωπότητας σε πριν και μετά. Βεβαίως, Ο Θεός είναι εκείνος που επέτρεψε και συνεχίζει να επιτρέπει στην πανδημία να ταλανίζει όλη την υφήλιο, και όχι οι τυχόν ανθρώπινοι σχεδιασμοί. Κατά θεία παραχώρηση και για λόγους παιδαγωγίας των ανθρώπων συνεχίζεται αυτή η δοκιμασία. Το ζητούμενο είναι να εργαστεί ο κάθε άνθρωπος, με τήρηση των μέτρων προστασίας και σεβασμό στον εαυτό του και στο συνάνθρωπο, να προσευχηθεί και να κάνει την αυτοκριτική του, ώστε η επόμενη μέρα να είναι περισσότερο φιλόθεη, φιλάνθρωπη και αισιόδοξη, ώστε να έχει μείνει και κάτι καλό μέσα από αυτή τη συμφορά”.

Ο Διευθυντής του Σχολείου συμπλήρωσε: “Με μεγάλη χαρά και απόλυτη συμμετοχή επιστρέψαμε μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Σχολείο στις 1/2/2021. Προσευχόμαστε όλοι να μην ανασταλεί και πάλι η λειτουργία του Σχολείου, καθώς η δια ζώσης μαθητεία και επικοινωνία δεν μπορεί επ’ ουδενί να συγκριθεί με την τηλεκπαίδευση”.

Στη συνέχεια ο κάθε εκπαιδευτικός και μαθητής, πέρασαν με προσοχή από την έδρα και έλαβαν: 1) ένα βασιλοπιτάκι, 2) ένα χυμό, προσφορά της φιλολόγου κας Σ. Αλεξοπούλου και 3) ένα δεύτερο κέρασμα, προφορά της θεολόγου-εικονογράφου κας Χ. Ματιάκη. Το φλουρί αντιστοιχούσε σε δωροεπιταγή 20€ για βιβλιοπωλείο της Φλώρινας, και το έτυχαν: ο μαθητής Μιχαήλ Δροσίνης της γ΄ γυμνασίου και η φιλόλογος κα Ελισάβετ Πουγαρίδου.

Στις εικόνες που ακολουθούν βλέπετε, εκτός των στιγμιότυπων από την εκδήλωση, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας με την ομοιόμορφη μάσκα προστασίας που έφτιαξαν, με δαπάνη του μαθητικού ταμείου. Επάνω στη μάσκα είναι κεντημένα, τόσο το εθνόσημο όσο και ο λογότυπος του Σχολείου μας.