Αγιασμός 2020-2021

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε και επίσημα η νέα σχολική χρονιά στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Φλώρινας. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ.κ. Θεόκλητος, ο οποίος ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά. Ο π. Επιφάνιος, διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας, ανέγνωσε την ενιαύσια εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου για τη νέα διδακτική χρόνια, η οποία απευθύνεται στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Έψαλλαν οι μαθητές του Σχολείου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής του Σχολείου και άρχοντα υμνωδού του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Αθανάσιου Βουγιουκλή.

Την τελετή του αγιασμού τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας και σύντομο χαιρετισμό,  ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κα Ευγενία Μαρνέρη.

Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε. της πόλης μας και ιδιαιτέρως τον κ. Γεώργιο Περιβολάρη και τα ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ, που κάλυψαν, με προθυμία και επαγγελματισμό, δημοσιογραφικά την εκδήλωση. Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχει όλη η ακολουθία του Αγιασμού και οι ομιλίες που εκφωνήθηκαν.