30/1: Τρεις Ιεράρχες

Οργανώθηκε από τον συνάδελφο, κ. Δήμο Ισπυρίδη, δρ. Θεολογίας, και υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενιαύσια τιμητική εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, ως υπέρμαχων και θεμελιωτών της Ορθοδοξίας και των γραμμάτων, στην γεμάτη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας.

Η εκδήλωση είχε τον τίτλο «Οι τρεις Ιεράρχες ως υπέρμαχοι του Χριστιανισμού. Έργω και Λόγω» με κεντρικούς ομιλητές τους:

  • π. Ειρηναίο Χατζηεφραιμίδη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Γρηγόριος ο Θεολόγος: ο άμαχος μαχητής της πίστεως»
  • Δήμο Ισπυρίδη, θεολόγο, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Οι αγώνες και το έργο του Μ. Βασιλείου έναντι των αιρετικών»

Στην εκδήλωση συμμετείχε η μικτή χορωδία «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» με μαθητές του σχολείου, με χοράρχη τον καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Άρχοντα Υμνωδό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αθανάσιο Βουγιουκλή.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Νικόλαος Δούμτσης, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κίμων Σαββάκης και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Παύλος Ιωάννου

Tην παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η φιλόλογος του Σχολείου μας, κα Σοφία Αλεξοπούλου,

Παρακολουθήστε όλη την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί:

Αναγνώστε και το μήνυμα της Υπουργού παιδείας:2020-01-31 (4)

2020-01-31 (2)

Ακολουθήστε μας και διαδώστε...