26/9: Αγιασμός 2019-2020

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε και επίσημα η νέα σχολική χρονιά στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο και Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο της Φλώρινας. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, ο οποίος ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μια δημιουργική χρονιά, ενώ παράλληλα αναγνώστηκε και η εγκύκλιός του για τη νέα διδακτική χρόνια, η οποία απευθύνεται στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Παρόντες ήταν οι πανοσιολογιώτατοι αρχιμανδρίτες, π. Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας και π. Θεωνάς Αθανασιάδης, υπεύθυνος νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Την τελετή του αγιασμού τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας και σύντομο χαιρετισμό, τόσο ο αντιδήμαρχος Φλώρινας, αρμόδιος για τα εκπαιδευτικά θέματα, κ. Ηλίας Μούλελης, όσο και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Παύλος Ιωάννου.

Έψαλλαν οι μαθητές του Σχολείου, υπό τον καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής του Σχολείου και άρχοντα υμνωδό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Αθανάσιο Βουγιουκλή.

Στο βίντεο που ακολουθεί υπάρχει όλη η ακολουθία του Αγιασμού και οι ομιλίες που ακολούθησαν, ενώ στις εικόνες μπορείτε να δείτε και το ανακαινισμένο κτήριο του Σχολείου μας (Διδακτήριο και Γραφεία).

Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε. της πόλης μας που κάλυψαν δημοσιογραφικά την εκδήλωση.

http://neaflorina.gr/2019/09/agiasmos-gia-ti-nea-chronia-sto-ekklisiastiko-gymnasio-lykeio-florinas-video-pics/?fbclid=IwAR1Yv_MmdXNq2eu4vwqmFt7QTAoIkaEbBZZKfxRzOiN1EdCo9K2FYfToioI

Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Φλώρινας (φωτογραφίες & βίντεο)