9/10: 5η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (ΟΞΙΦ)

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε συνεργασία με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποίησε, στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, διάφορες αθλητικές δράσεις. Το σχολείο μας, κατόπιν σχετικής απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων, μετέθεσε τις σχετικές δράσεις για την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, καθώς εκείνη τη μέρα προγραμματίστηκε η επίσκεψη σε χώρο εκτός σχολείου (Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας). Το πρόγραμμα της δράσης είχε ως εξής: Το πρωί, πριν τη μετακίνηση των μαθητών στο χώρο του Ο.ΞΙ.Φ., πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών από τον εκπ. Φυσικής Αγωγής, κ. Δημητριάδη Γεώργιο, στο Σχολείο. Η ενημέρωση εστίασε σε διάφορα ιστορικά στοιχεία, με παράλληλη παρουσίαση βίντεο με τα αγωνιστικά στυλ, προκειμένου οι μαθητές να ενημερωθούν σχετικά με το ενδιαφέρον αυτό αγώνισμα, έχοντας μια πρώτη επαφή.

Αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο (θεωρητικό) στάδιο, οι μαθητές του Σχολείου μας συνοδεία των καθηγητών τους, μετακινήθηκαν στην καταπληκτική αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.ΞΙ.Φ.  Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της Ξιφασκίας και στην πράξη. Αφού τους μίλησε ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ξιφασκίας. Κος Πέτρος Τσόκας, αναφερόμενος στους κανονισμούς για τέσσερα στυλ και εξηγώντας με παράλληλη προβολή σε γιγαντοοθόνη και τον βαθμό δυσκολίας τους, τον λόγο πήρε ο Μικρός Πρωταθλητής από τη Φλώρινα, εξηγώντας στους μαθητές μας, τις δυσκολίες το να είσαι πρωταθλητής-μαθητής, το πόσο επίπονο είναι το να κάνεις πρωταθλητισμό, τις θυσίες ενός αθλητή, τους στόχους που πρέπει να βάζει, καθώς και τα οφέλη του πρωταθλητισμού (Γνωριμία με άλλους αθλητές διαφορετικής κουλτούρας και νοοτροπίας, επισκέψεις σε άλλες πόλεις και χώρες που σε κάνουν να αλλάζεις και να ανακαλύπτεις).

Μετά οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας δοκίμασαν πρακτικά το πώς είναι να παίζεις έναν αγώνα, παίζοντας μεταξύ τους. Επίσης, παρακολούθησαν προπονητική  επίδειξη μεταξύ αθλητή και προπονητή και, αφού ξεναγήθηκαν στον χώρο, επέστρεψαν στο σχολείο κλείνοντας την ημέρα αθλητισμού γεμάτοι γνώσεις, πρακτική εμπειρία και φυσικά κατανοώντας τη δύσκολη καθημερινότητα ενός πρωταθλητή.

 Να είμαστε γεροί για ανάλογες δράσεις και στο μέλλον!