19.12 Επίσκεψη-Κάλαντα στο ΚΗΦΗ Φλώρινας

Επισκεφθήκαμε το ΚΗΦΗ, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, προκειμένου να συμμετέχουμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, να τους ψάλλουμε επίκαιρους ύμνους και τα κάλαντα. Παρουσία του Δημάρχου, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλου και του αντιπεριφερειάρχη, κ. Στέφανου Μπύρου, μέρος της χορωδίας -υπό τον καθηγητή Βυζαντινής μουσικής κ. Αθανάσιο Βουγιουκλή, απέδωσε ύμνους, τραγούδια και τα κάλαντα.

Το κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) είναι μια μικρή μονάδα φιλοξενίας – φύλαξης ατόμων 3ης ηλικίας και είναι και αυτό πρόγραμμα που υπάγεται στον Δήμο Φλώρινας.

Απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα υγείας όπως νόσο αλτσχάιμερ, γεροντική ανία, κινητικές δυσκολίες ,των οποίων οι οικογένειες εργάζονται ή αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στην φροντίδα τους. Επίσης απευθύνεται και σε μη υγιείς μοναχικά άτομα. Έτσι στο ΚΗΦΗ βρίσκουν ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον, ατομική υγιεινή, νοσηλευτική φροντίδα, ψυχολογική υποστήριξη ,απασχόληση στο μέτρο του δυνατού και φύλαξη. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η ιδρυματοποίηση και διατηρείται η συνοχή της οικογένειας

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ύπαγεται στην Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης Φλώρινας (Δ.Ε.Κ.Α.Φ.).