27.11-Ενημερωτική Συνάντηση μαθητών Γ’ Λυκείου με τον Υπεύθυνο ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

kkkkkkΤη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου με τον Υπεύθυνο ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Φλώρινας, Σπύρο Παπαχαρίση, η οποία αφορούσε στις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα Επιστημονικά Πεδία σε σχέση με τις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων Πανεπιστημίων, Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (ΑΕΑ) , ΤΕΙ κ.λπ.

Παρουσιάστηκε ο τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η αντιστοίχιση των ομάδων προσανατολισμού με τα Επιστημονικά Πεδία, ο τρόπος υπολογισμού των μορίων. Επιπροσθέτως απαντήθηκαν ερωτήματα μαθητών σχετικά με τις σπουδές και τις ιδιαιτερότητες εισαγωγής των υποψηφίων των Εκκλησιαστικών Λυκείων στα τμήματα των ΑΕΑ.

Το ΚΕΣΥΠ Φλώρινας μπορούν να επισκέπτονται οι μαθητές και οι μαθήτριες του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Φλώρινας για να λάβουν πληροφόρηση και συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα εκπαιδευτικού και επαγγελματικού προσανατολισμού κατόπιν ραντεβού με τον υπεύθυνο (τηλ. επικοινωνίας 2385054581)